Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Raadsleden: Komen er nog wel zorgwoningen in Maasdijk?

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 27 november 2018 22:09

Foto: Archieffoto


Steeds meer fracties in de Westlandse gemeenteraad vragen zich af of er nog iets terechtkomt van het plan voor zorgwoningen in Maasdijk. Daarmee sluiten ze aan op de onrust die er volgens het CDA in het dorp leeft. Grootste zorg is het hardnekkige gerucht dat ontwikkelaar Lievaart het voormalige Rabobankpand na de ombouw en inrichting in z'n geheel verkoopt aan een uitzendbureau om er arbeidsmigranten te huisvesten. En dat het dus niet gebruikt wordt voor mensen met een lichte zorgvraag.

Wethouder Snijders zei dinsdagavond tijdens een commissievergadering dat hij er vooralsnog van uitgaat dat de appartementen daadwerkelijk zorgwoningen worden. Hoewel er inmiddels al gestart is met de inrichting van het gebouw, staat er nog niets te huur of te koop, zo is omwonenden opgevallen. Volgens de wethouder komt dat omdat Lievaart de appartementen eerst af wil maken en pas daarna op de markt wil brengen.

Maar bij diverse fracties leeft inmiddels argwaan, die wethouder Snijders nog niet kan wegnemen. "Als de plannen heel anders worden dan is overeengekomen met de gemeente, dan voel ik me als raadslid bij de neus genomen", zegt Peter Duijsens van Westland Verstandig. Sander Zuyderwijk van de VVD valt hem daarin bij. En ook bij het CDA knikken de hoofden op het moment dat Zuyderwijk de woorden van Duijsens herhaalt.
Wethouder Snijders hoopt binnenkort uitsluitsel over de situatie te kunnen geven en hoopt dan ook met een plan te komen om ontwikkelaars nu en in de toekomst goed aan afspraken te kunnen houden.

Eigenlijk zouden er zorgverleners in het voormalige bankgebouw aan de Korte Kruisweg komen of een respijthuis. Maar die plannen zijn inmiddels terzijde geschoven. Zo bleken zorgverleners als artsen en fysiotherapeuten uit economisch oogpunt geen belangstelling te hebben. Wel kunnen er over een tijdje mensen gaan wonen die (lichte) zorg nodig hebben, zo liet initiatiefnemer Bert Lievaart vorige maand nog desgevraagd aan de WOS weten.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS