Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Raadsvergaderingen Midden-Delfland alsnog afgezegd

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 24 maart 2020 08:11


Alle openbare commissie- en raadsvergaderingen in Midden-Delfland zijn alsnog tot 1 juni afgelast. Ook de vergadering van dinsdagavond komt daarmee te vervallen. Die beslissing is genomen na de nieuwe maatregelen die het kabinet maandagavond aankondigde om de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Dinsdag zou nog worden vergaderd over de eerste begrotingswijziging. Daarbij was het de bedoeling dat alleen het minimumaantal raadsleden dat nodig is om een geldig besluit te kunnen nemen ('het quorum') aanwezig zou zijn. In Midden-Delfland is dat 9. Het vergaderstuk zou bovendien als hamerstuk worden behandeld. Ook waren restricties genomen op het maximumaantal toeschouwers op de publieke tribune.

Nu er tot 1 juni niet kan worden vergaderd, komt het raadswerk in een ander perspectief te staan, zo laat burgemeester Arnoud Rodenburg weten aan de raads- en commissieleden. "In de komende dagen zal worden bezien of er een werkbaar unaniem gedragen en binnen de wettelijke kaders vallend alternatief voor de bestuurlijke besluitvorming voorhanden is."


In de overige gemeenten waren de raadsvergaderingen voorlopig al opgeschort.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS