Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ralph Rousseau met A Meditation Op Hodenpijl

zondag 10 december 2017
Ralph Rousseau met A Meditation Op Hodenpijl

Op zondag 10 december speelt Ralph Rousseau het muziekstuk A meditation van componist Tobias Hume Op Hodenpijl in Schipluiden. In het stuk komen meditatie en klassieke muziek samen.

Het muziekstuk  A meditation werd gecomponeerd  in 1605 door componist Tobias Hume. Een stuk gemaakt voor de Viola da Gamba, een instrument waarvan moderne technieken laten zien dat het bij uitstek geschikt is om de menselijke hersengolven tot rust te “wiegen” met als resultaat een staat van rust en meditatie. Ralph Rousseau is niet alleen Neerlands bekendste ambassadeur van het zevensnarige instrumen ‘de Viola da Gamba’ en gepromoveerd natuurkundige, maar beoefent ook al 25 jaar dagelijks meditatie en t’ai chi. Tijdens dit concert laat hij al deze aspecten samenkomen.
Rousseau groeide razendsnel uit tot de meest prominente Nederlandse ambassadeur van de Viola da Gamba. Zijn CD  ‘Chansons d’amour’ werd bekroond met de Edison Klassiek Publieksprijs.
Het is mogelijk om het concert zittend op een stoel mee te maken of op een matje. (matje, deken of kussen zelf meenemen).
 
Locatie: Op Hodenpijl, Rijksstraatweg 20/22, Schipluiden
Tijd: 12.00 uur
Prijs: € 15,00
Kaarten: www.ophodenpijl.nl

di 23 okt 2017
Op dinsdag 23 oktober wordt er een concert voor de allerkleinsten (0-5 jaar) georganiseerd door Muziekmeesters Westland...
do 25 okt 2017
Op donderdagavond 25 oktober spelen The Lasses en hun Amerikaanse vriendin Kathryn Claire in de Cultuurschuur in...
vr 26 okt 2017 t/m za 27 okt 2017
Na de succesvolle, uitverkochte eerste editie van de Westland Proms in 2017, opent de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein...
za 27 okt 2017
Zaterdag 27 oktober staat de band Flairck met hun nieuwe theaterconcert Full House in Theater Koningshof in Maassluis.
zo 28 okt 2017
Ook dit seizoen realiseert Stichting Vrienden van de Oude Kerk in samenwerking met Westland Cultuurweb en...
vr 30 nov 2017
Het concert Westlandse liedjes, gezongen door Maghen Hilgersum, is op vrijdag 30 november te zien in De Rank in De...
zo 16 dec 2017
Zangvereniging Excelsior uit Monster geeft haar jaarlijkse Kerstmatinee op zondag 16 december in de Noviteit in Monster.
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS