Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Rapport: Woningbehoefte in Heenweg is beperkt

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: maandag 5 november 2018 13:48


Er mag dan een plan liggen voor de bouw van zo'n 100 woningen in Heenweg, er is in de woonkern tot 2030 maar behoefte aan een 35-tal nieuwe woningen. Dat aantal kan oplopen tot 55 woningen in 2040. Dit staat in het rapport Woningbehoefte Heenweg van het adviesbureau Stec Groep. Wethouder Gardien heeft dat op verzoek van GemeenteBelang Westland in het kader van de begrotingsbehandeling naar de raad gestuurd.

Vorige maand liet wethouder Gardien weten niet te kunnen zeggen wanneer de eerst paal in Heenweg de grond in kan. De in het plan beoogde locatie bij de Lugtigheidsstraat heeft nu nog de bestemming tuinbouw en het college wil eerst een structuurvisie laten opstellen. Volgens Gardien kunnen de planologische procedures pas over een jaar worden opgestart.

De vraag naar woningen in Westland blijft de komende jaren groeien, al wijken de drie in het rapport van Stec Groep geanalyseerde prognoses (de Bevolkingsprognose BP en Woonbehoefteraming WBR van de provincie en de Primos-prognose van ABF Research uit Delft) sterk van elkaar af. De opstellers van het rapport geven de voorkeur aan de WBR-cijfers: ruim 7.400 woningen in 2030 tot ruim 11.000 in 2040.

Er wordt vastgesteld dat Heenweg minder positief scoort dan andere Westlandse kernen als gekeken wordt naar
voorzieningen, aantrekkelijkheid van de omgeving en de werkgelegenheid. Daarom zal Heenweg een veel kleiner aandeel hebben in de verwachte gemeentelijke groei dan de andere kernen, het rapport gaat uit van een aandeel van een half procent.

Volgens het rapport zal het aantal alleenstaanden en stellen tussen de 55 en 75 jaar tot 2040 in Heenweg het sterkste groeien. Dat zal ook bepalend zijn voor de huizen die gebouwd moeten worden. Volgens het rapport gaat het dan voornamelijk om rijtjeshuizen en zogenaamde nultredewoningen (woningen zonder inpandige trap) in de prijsklasse tot 300.000 euro en om sociale huurwoningen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden aankondiging
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS