Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ravage bij woningen in Honselersdijk, bewoners zijn het zat

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: woensdag 12 juni 2019 16:18


Verkeerd opgemeten dakkapellen, lekkende daken en bouwvakkers die plots in je huis staan: bewoners van de Van der Goesstraat in Honselersdijk zijn het zat. Vestia voert werkzaamheden uit aan de huurhuizen, maar dat gaat niet zo soepel als de bewoners hoopten. Bovendien is er helemaal geen vergunning voor de werkzaamheden.

Bewoner Jan van Gorsselen is het zat. Zijn huis en schuur zijn al een week lang een bouwplaats. Tussendoor is zijn hond weggelopen, omdat bouwvakkers de poort open lieten staan. Ook zijn de openingen in de dakkapellen en de schuurdaken niet goed afgedekt.

De communicatie met Vestia zou al sinds het begin van de werkzaamheden niet soepel verlopen. Zo is er beloofd dat bouwvakkers niet ineens binnen zouden staan, iets dat wel gebeurde. En als bewoners vragen hebben over de planning van de werkzaamheden, weet Vestia niet welk bouwbedrijf er aan het werk is. Bij overbuurvrouw Diana Molenaar moest het werk deze week beginnen. "Ik hou mijn hart vast", zegt zij.

Mensenwerk
Vestia erkent dat er problemen zijn geweest met berekeningen voor de dakkapel. Vestia is samen met KBK Thijsse bouw verantwoordelijk, maar zegt geen problemen te hebben met het bedrijf: "We werken goed samen met de aannemer, maar het blijft mensenwerk, dus er kan wel eens wat mis gaan". Het bouwbedrijf laat desgevraagd weten in overleg te zijn met Vestia en de klachten serieus te nemen.


"We zijn bij de getroffen bewoners langs geweest en hebben een oplossing bedacht", aldus de woordvoerster van de corporatie. Maar dit blijkt niet voor alle getroffenen waar te zijn. Van Gorsselen is wel gebeld, maar heeft nog steeds geen uitsluitsel.

Geen vergunning
Woensdag kregen de bewoners te horen dat de bouw is stopgezet. Vestia blijkt geen omgevingsvergunning te hebben om de werkzaamheden uit te voeren. Een van de bewoners heeft nu nog een open dak. De gemeente Westland heeft voor die woning toestemming gegeven om de dakkapel te plaatsen, zodat de woning wind- en waterdicht is.

Vestia heeft inmiddels de benodigde vergunningsaanvragen gedaan. Normaal duurt zo'n proces acht weken, maar Vestia gaat proberen met de gemeente een versnelde procedure te regelen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS