Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Rechtbank behandelt kwestie Kwekers in de Kunst vs Westland

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: maandag 28 oktober 2019 16:19

Foto: WOS


Komende donderdag buigt de rechtbank Den Haag zich over de kwestie van Kwekers in de Kunst tegen de gemeente Westland. De cultuurorganisatie eist betaling van de resterende 60.000 euro van in totaal 100.000 euro die haar was toegezegd door voormalig burgemeester Sjaak van der Tak.

Kort voor zijn afscheid per eind september 2017 is een voorschot van 40.000 euro overgemaakt aan Kwekers in de Kunst, officieel ten bate van te verzorgen optredens tijdens de openingsweek van het World Horti Center. De gemeenteraad van Westland was hiervan niet op de hoogte en eiste dat het uitgekeerde bedrag terugkomt, maar Kwekers in de Kunst verlangde alsnog de hele ton.

Het is voor de tweede maal in deze kwestie dat de partijen tegenover elkaar in de rechtbank staan. In juli vorig jaar oordeelde de rechtbank, dat de eis van de 'Kwekers' eerst als een bezwaarschrift tegen een besluit van het college van B en W moest worden afgehandeld voordat het rijp zou kunnen zijn voor een gerechtelijke behandeling.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS