Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Rechtszaak tegen verdachten MH17 volgend jaar van start

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 19 juni 2019 13:19

Foto: Verdachten neerhalen MH17 - screendump


Maart volgend jaar moet de rechtszaak tegen de verdachten van het neerhalen van vlucht MH17 van start gaan. Het internationale onderzoeksteam JIT heeft de namen van vier verdachten bekendgemaakt. Het gaat om Sergey Dubinski (voormalige Russische inlichtingenofficier), Oleg Pulatov (rechterhand Dubinski) Igor Girkin (voormalige Russische inlichtingenkolonel) en Leonid Karchenko (was op de plek waar de raket stond opgesteld).

De zogeheten Buk-raket, waarmee het vliegtuig boven Oekraïne uit de lucht werd geschoten, was afkomstig van de Russische 53ste luchtafweerbrigade, zo werd eerder al bekendgemaakt. Maar wie de opdracht gaf voor het neerhalen bleef tot nog toe onduidelijk.

Volgens Hans de Borst uit Monster, vader van de omgekomen Elsemiek de Borst, is het goed nieuws dat er een rechtszaak wordt gestart. "Ik ben bijna opgelucht. Dit is heel goed nieuws. Ik zie het als een eerste stap op weg naar gerechtigheid."

Vlucht MH17 werd op 17 juli 2014 uit de lucht geschoten. Daarbij kwamen alle 298 inzittenden om het leven, onder wie dus Elsemiek de Borst, maar ook Petra van Langeveld en haar zoon Gary Slok uit Maassluis. Slok is een van de twee niet geïdentificeerde slachtoffers van de ramp.

Op 17 juli is het vijf jaar geleden dat de MH17 werd neergehaald. De gemeente Maassluis organiseert dan een herdenkingsbijeenkomst.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS