Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Recordaantal deelnemers 11strandentocht

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 3 oktober 2019 13:50

Foto: Archief 11strandentocht


De derde editie van de 11strandentocht, die zaterdag wordt gehouden, kent een recordaantal deelnemers. Liefst 3.075 mensen doen mee aan de wandel- en hardlooptocht die finisht op het strand van Hoek van Holland. De eerste twee jaar lag dat aantal steeds iets boven de 1.000.

Deelnemers kunnen hun eigen afstand kiezen: 11, 20, 40 of 60 kilometer. De 60 km start in Bloemendaal, de 40 km in Noordwijk, de 20 km in Scheveningen en de 11 km in Kijkduin. Op elf locaties zijn stempelposten ingericht bij strandpaviljoens: in Bloemendaal, Zandvoort, Noordwijk, Katwijk, Wassenaar, Scheveningen, Zuiderstrand, Kijkduin, Ter Heijde, 's Gravenzande en Hoek van Holland. Alle afstanden finishen in Hoek van Holland.

Doel van het evenement is om geld op te halen voor de Hartstichting. Het bedrag van dit jaar komt boven de 100.000 euro uit, zo verklapt de organisatie alvast. Zaterdagavond om 19.00 uur wordt het definitieve bedrag bekend.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS