Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Recreatieoord Hoek van Holland uit voorzorg dicht

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: zaterdag 21 maart 2020 09:22

Foto: Rijnmond


Recreatieoord Hoek van Holland sluit deze zaterdag om 17.00 uur. De gemeente Rotterdam wil met de sluiting de verspreiding van het coronavirus tegengaan. Dat meldt mediapartner Rijnmond. De gemeente Rotterdam is eigenaar van het recreatieoord.

Het park was pas sinds 1 maart weer opengegaan voor het seizoen. Met de lente in aantocht en de sluiting van andere recreatieparken vreesde de gemeente een enorme toestroom van publiek naar Hoek van Holland. "Deze mensen komen uit het hele land, en kunnen elkaar besmetten."

De sluiting van Recreatieoord Hoek van Holland tot duurt zeker 6 april. "Mogelijk zal de sluiting hierna worden verlengd, afhankelijk van de ontwikkelingen." Vrijwilligers blijven de komende weken op het terrein om de spullen van iedereen te beveiligen.

Juist veiliger dan in de stad
De teleurstelling over de sluiting van de camping is groot. En er is onbegrip. Zo schrijft Ellen Kanselaar dat de huisjes flink uit elkaar liggen. "Onbegrijpelijk dat de burgervader niet inziet hoeveel mensen hij veilig stellen kan door het park open te laten."

En Lotte Visser voegt toe: "Het is in de huisjes veiliger is om te verblijven dan in de stad. Er is veel meer afstand tussen mensen, iedereen blijft in zijn eigen huisjes en de zeewind is beter voor ons immuunsysteem."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS