Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Redders van Stadsbedrijf in zonnetje gezet

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 7 augustus 2019 13:33

Foto: Gemeente Maassluis


Twee medewerkers van het Stadsbedrijf van Maassluis zijn dinsdag door wethouder Corine Bronsveld en gemeentesecretaris Sander Duijmaer van Twist in het zonnetje gezet voor een heldhaftige actie. De twee zijn vorige week direct te hulp geschoten, toen er een man in het water lag.

Gina en Frans waren op dat moment afval aan het inzamelen aan de Albert Schweitzerdreef. Een bewoner vertelde hen dat een 74-jarige man in het water lag. De man was tijdens het uitlaten van de hond op het natte gras uitgegleden. Inmiddels was hij vastgezogen in de modder.

Met een bezemsteel kon Gina de man boven water houden, Frans probeerde hem intussen uit de modder te bevrijden. Twee mannen die in de nabije omgeving bezig waren met wilgen knotten hielpen ook mee. Samen lukte het om de man uit het water te trekken voor hij kopje onder zou gaan. De man is ter plekke onderzocht door ambulancemedewerkers; hij mankeerde gelukkig niets.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS