Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Reddingboot Prinses Margriet terug naar Ter Heijde

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: vrijdag 5 april 2019 11:36

Foto: Google Streetview


De voormalige Heijdse reddingboot Prinses Margriet komt terug naar de plaats waar het vaartuig in 1950 haar reddingsacties is begonnen. Bewonersstichting HinT heeft besloten om de boot, die nu nog op het dak van het Jan Lels Museum in Hoek van Holland staat, naar Ter Heijde te halen en op te knappen. Omdat het museum binnen een paar jaar dicht gaat, moest voor de Prinses Margriet een nieuwe bestemming worden gevonden.

De boot heeft tot 1982 dienst gedaan in Ter Heijde en is toen verhuisd naar Huizen, waar zij tot 2001 als pleziervaartuig heeft gevaren. Daarna is de Margriet uit de vaart genomen en kreeg ze een plaatsje op de bunker in Hoek van Holland, waar ze achttien jaar als blikvanger van het museum fungeerde.

De bedoeling is dat vrijwilligers de boot gaan opknappen. HinT wil de Margriet een plek geven op het grasveldje bij de kanonnen op de hoek van de Strandweg en de Trompstraat. Het wachten is nog wel op de vergunning van de gemeente daarvoor.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS