Archief

Reddingsbrigade waarschuwt opnieuw: laat zeehonden met rust

De Monsterse reddingsbrigade roept strandbezoekers op om niet in de buurt van zeehonden te komen. Daarvoor waarschuwt de reddingsbrigade nadat er dinsdag bij Monster een gewonde zeehond werd gevonden. Met de warme dagen op komst is de kans groter dat je het strand moet delen met het zeezoogdier, maar die raken gestrest als mensen te dichtbij komen.

"Zeehonden gebruiken het strand wel eens om te zonnen, maar dat is alleen als het rustig is", vertelt een vertegenwoordiger van de reddingsbrigade. "Als er meer mensen zijn en de zeehond blijft op het strand zitten, is de kans groot dat hij gewond is."

Dat was ook het geval bij een zeehond die dinsdag op het strand van Monster zat. Een bezoeker waarschuwde de reddingsbrigade en die heeft het dier opgevangen. De zeehond wordt woensdag naar de opvang in Stellendam gebracht.

Gewond

"Hij heeft zijn flappen en voorpoten opengehaald", vertelt Theo de Wijs van dierenambulance De Wijs aan mediapartner Omroep West. "Maar hij is de nacht goed doorgekomen en hij is alweer behoorlijk actief. Het gaat de goede kant op met hem."

Categorieen:
Monster Algemeen