Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Reinier de Graaf Delft produceert eigen mondmaskers

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: zaterdag 21 maart 2020 12:22

Foto: Signbiblio


Het Reinier de Graaf-ziekenhuis in Delft gaat zelf mondmaskers produceren en kan er dagelijks genoeg maken om de eigen voorraad op peil te houden. Dat meldt mediapartner Omroep West. Stafmedewerkers, studenten en andere vrijwilligers zijn in staat om zo'n tweeduizend van de beschermende maskers in elkaar te zetten. Dat doen ze in een naaiatelier van het ziekenhuis.

"Het uiteindelijke doel is om de productie op te schalen en de maskers ook ter beschikking te stellen aan andere zorginstellingen in Nederland die moeilijk aan beschermingsmaterialen kunnen komen", meldt het ziekenhuis. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) moet het gebruik van de maskers nog wel goedkeuren. De stof is wel al 'uitvoerig getest', in samenwerking met de TU Delft.

Veel ziekenhuizen en zorginstellingen kampen met een tekort aan mondkapjes. De aanvoer vanuit China stokt en de vraag is zeer groot.

Hoogwaardige maskers
Van verschillende kanten komen creatieve oplossingen om tekorten het hoofd te bieden. Zo constateerde het RIVM eerder deze week dat het mogelijk is om gebruikte mondmaskers tot twee keer te hergebruiken na sterilisatie met waterstofperoxide.

Directeur Carina Hilders van het Reinier de Graaf-ziekenhuis zegt dat het doel is om 'hoogwaardige FFP2-maskers te produceren, die voldoen aan alle veiligheidseisen om zorgmedewerkers optimaal te beschermen tegen besmetting met het coronavirus.'

Naaiatelier 'De Regenboog' platgebeld
Het in Monster gevestigde naaiatelier 'De Regenboog' is zaterdagochtend in twee uur tijd meer dan honderd keer gebeld. Nadat het Reinier de Graaf Ziekenhuis uit Delft vrijdag bekendmaakte zelf mondkapjes te produceren, kreeg 'De Regenboog' veel aanbiedingen van vrijwilligers die wilden helpen. Alleen worden de mondkapjes gefabriceerd in een ruimte die van het ziekenhuis zelf is en niet in 'De Regenboog'.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS