Archief

Reinier de Graaf open op stakingsdag

Tientallen ziekenhuizen en poliklinieken in Nederland zijn vanwege een landelijke staking vandaag dicht voor niet-spoedeisende zaken. Waar je wel 'gewoon' terecht kan is het Reinier de Graaf in Delft.

Het ziekenhuis draait, in tegenstelling tot vele andere ziekenhuizen, vandaag geen zondagdienst. In plaats daarvan organiseert het ziekenhuis patiëntvriendelijke acties. Zo kunnen bezoekers gratis parkeren en worden bloemen en ballonnen uitgedeeld aan patiënten. Operatiepersoneel helpt een handje op verpleegafdelingen en er worden reanimatietrainingen gegeven. De actievoerders zijn vandaag te herkennen aan rode t-shirts.

Ziekenhuispersoneel voert actie voor een betere cao; ze willen meer geld en vinden de werkdruk nu te hoog. De directie van het Reinier de Graaf steunt de patiëntvriendelijke actie en vindt het belangrijk dat medewerkers de ruimte krijgen om actie te voeren.



Ziekenhuis in Schiedam


In het Franciscus Vlietland in Schiedam wordt een zondagdienst gedraaid. Geplande onderzoeken en operaties gaan niet door en alle bloedprikpunten zijn gesloten. Ook het inleveren van materialen (bijvoorbeeld urine) is niet mogelijk. Acute zorg wordt wel geleverd en dat geldt natuurlijk ook voor al opgenomen patiënten.

Categorieen:
Algemeen