Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Reinier de Graafweg mag worden aangelegd

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 5 december 2018 11:02

Foto: Linksafslaan mag hier nog niet Beeld WOS Media


De gemeente Delft mag de Reinier de Graafweg gaan verlengen tot aan Den Hoorn. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald. Tegen het bestemmingsplan was beroep aangetekend, maar dat is nu van tafel geveegd.

De nieuwe weg, die vanaf de Zuidhoornseweg in Den Hoorn doorloopt naar het Reinier de Graafziekenhuis, moet zorgen voor minder verkeer door het dorpscentrum van Den Hoorn. Begin dit jaar werd de Zuidhoornseweg al aangelegd, maar bezwaren tegen het gedeelte van de weg op Delfts grondgebied zorgden ervoor dat automobilisten voorlopig nog niet verder kunnen rijden dan de Overgaagbrug.

De bezwaren gingen onder andere over de verwachte verkeersintensiteit. Volgens de bezwaarmaker werd die te laag ingeschat. Ook zou bij het onderzoek naar de luchtkwaliteit niet gebruik zijn gemaakt van de juiste gegevens. De Raad van State verklaart het beroep echter ongegrond.

De uitspraak van de Raad van State betekent overigens niet dat het verkeer vanaf de A4 al snel in één stuk kan doorrijden naar Delft. Naar verwachting duurt het nog tot de zomer van 2020 voordat de weg helemaal is doorgetrokken.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS