Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Reizigers Hoekse Lijn krijgen kortingscoupons

Reizigers die gebruik maken van het vervangend vervoer van de Hoekse Lijn worden in de komende tijd voor de vertraging van het project gecompenseerd door middel van zogeheten sympathieacties vanuit de RET. Het gaat dan om bijvoorbeeld kortingscoupons en andere tegoedbonnen.

Daarnaast is er ook op aangedrongen om meer en betere voorzieningen bij de tijdelijke haltes te maken. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders van Maassluis in antwoord op vragen van de PvdA en de VVD over de maandenlange vertraging van de oplevering van de metrolijn.

Voorlopig wordt door het projectbureau van de Hoekse Lijn februari aangehouden als nieuwe datum voor de ingebruikname. De komende tijd wordt in opdracht van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag een second opinion uitgevoerd, zodat een meer nauwkeurige datum in februari kan worden afgegeven.

Oorspronkelijk zou de Hoekse Lijn, die deel zal uitmaken van metrolijn B, begin september opgeleverd worden. Die datum is niet gehaald, onder meer vanwege de onverwachte vondst van kabels en leidingen, maar ook van asbest in de oude bovenleidingen. Verder is ook de spoorbeveiligingssoftware nog niet gereed.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS