Archief
De Naald

De Naald

René van Meurs genomineerd voor cabaretprijs

René van Meurs is één van de vijf kanshebbers bij de Cabaretprijzen 2018 in de categorie Neerlands Hoop. Deze prijs wordt uitgereikt aan de meest veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief. De Schipluidenaar is genomineerd met zijn voorstelling Ik beloof niks, waarmee hij nu in meerdere theaters in Nederland te zien is.

De prijs wordt maandagavond 1 oktober in Den Haag uitgereikt op cabaretpodium Diligentia. De overige genomineerden zijn Johan Fretz met De Zachtmoedige Radicaal, Martijn Kardol met Bang, Stefano Keizers met Erg heel en Rundfunk met Wachstumsschmerzen.

"In zijn derde programma maakt René van Meurs een gedurfde keuze", aldus de jury. "Hij zet zijn publiek met succes op het verkeerde been en weet met goed getimede stiltes een prettige spanning te creëren. Ook inhoudelijk toont Van Meurs zijn talent. Hij is eerlijk en persoonlijk. Over kwetsbaarheid. Over jezelf in de etalage zetten en de moed die daarvoor nodig is. Daarbij is het toneelbeeld op fraaie wijze vormgegeven. We zien een volwassen comedian, met beheerst spel en scherpe grappen. Met 'Ik beloof niks' zet Van Meurs die welkome grote stap in zijn ontwikkeling."

Categorieen:
Cultuur