Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Renewi gaat weer grof vuil aannemen van gemeente Westland

Door: Monica Overdijkink

Gepubliceerd op: maandag 7 januari 2019 17:35

Foto: District8


Afvalverwerker Renewi gaat weer afval innemen van de drie aanbieders die afval brengen in de loods waar vorige week brand ontstond. Dat is de uitkomst van overleg dat het bedrijf maandagmiddag heeft gehad met de drie aanbieders. Eén van die drie is de gemeente Westland.

In de nacht van donderdag op vrijdag brak brand uit in een stapel grof vuil in een loods. Dat was de vierde keer binnen een jaar. Voor Renewi was de maat vol. Het bedrijf besloot om in elk geval tot maandagmiddag geen afval meer aan te nemen van de drie aanbieders die in die loods hun afval storten. Ook zei een lid van de directie te overwegen de innamestop langer te laten duren.

Nu is dus besloten dat niet te doen. Vanaf dinsdagochtend wordt het grof huishoudelijk afval weer ingenomen. Wel zal Renewi steekproefsgewijs strenger controleren op het afval dat binnenkomt om te bekijken wat er tussen zit aan bijvoorbeeld accu’s of spuitbussen. "Ook om richting de klant te laten zien wat mensen er allemaal tussen gooien," aldus een woordvoerder.

"We willen dit allemaal niet. Brandbare dingen moeten gewoon niet tussen het grof vuil komen, daar moeten we wat aan doen en ook voorlichting aan mensen is daar een deel van," zo vervolgt de woordvoerder.

Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk geworden. Vrijdag zei Renewi te denken aan vuurwerkresten of batterijen tussen het grofvuil, maar daar is dus geen duidelijkheid over gekomen. "We hadden ook niet de verwachting dat we de oorzaak zouden achterhalen," aldus de woordvoerder.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS