Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Renovatie café Overheijde in Monster begonnen

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 4 december 2019 17:14

Foto: WOS


De sloop en renovatie van het voormalige café Overheijde in de Choorstraat in Monster is deze week begonnen. Er komen acht appartementen.

De kenmerkende voorgevel van het monumentale pand blijft wel staan, evenals een deel van de witte zijgevel aan de Doctor Van den Brinkstraat. De voorgevel wordt met balken verstevigd en de ruiten gaan eruit. Dit om te voorkomen dat-ie omwaait.

Overheijde wordt in de archieven voor het eerst bij name genoemd in het jaar 1727. Het is dan nog geen herberg of logement, maar een buitenplaats. Begin 19de eeuw wordt het verbouwd tot logement en aan het einde van die eeuw wordt het een zogeheten bondshotel van de ANWB. Sinds 1965 is Overheijde enkele keren met uiteenlopend succes van eigenaar en van exploitant gewisseld.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS