Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Renovatie scoutinggebouw in volle vaart

Door: Boudewijn Vermeer

Gepubliceerd op: donderdag 27 december 2018 15:55


De renovatie van het scoutinggebouw in Maasland is in volle gang. Twaalf vrijwilligers zijn deze kerstvakantie bezig met allerlei klussen, zowel binnen als buiten. Veertig jaar geleden is het enorme gebouw aan het Breeveldpad neergezet. Na al die jaren was een opknapbeurt hoognodig. Het gebouw is daarvoor in juli opgetild, waarna een nieuwe fundering is gestort.

De scouting kreeg eerder dit jaar bijna 100.000 euro subsidie van de gemeente Midden-Delfland. Zelf heeft de scouting 60.000 euro uit eigen middelen betaald en er kwam een flink bedrag uit fondsen en lokale acties. Het totale bedrag dat nodig is voor de plannen is 283.000 euro. Er wordt zuinig omgegaan met materialen. Zo wordt oud hout hergebruikt.

Het hoofdgebouw wordt aan de buitenkant voorzien van "een nieuwe schil". Er is daarbij gekozen voor zowel onderhoudsarme als goed geïsoleerde gevels. De komende periode zijn de vrijwilligers nog wel even bezig en hopen ze in het voorjaar het gebouw af te hebben.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS