Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

RET laat je betalen met mobieltjes, bankpassen en barcodes

Reizigers die per september de nieuwe metroverbinding tussen Hoek van Holland en Rotterdam gebruiken, kunnen dan ook gebruik maken van het betalen van de reis met mobieltjes, bankpassen en barcodes. De OV-chipkaart blijft eveneens in gebruik, maar de RET wil het openbaar vervoer in de regio zo laagdrempelig mogelijk maken, zo stelt de directeur van de RET, Pedro Peters.

Alle poortjes in het RET-gebied (waaronder vanaf september dus ook Maassluis en Hoek van Holland) worden geschikt gemaakt voor de nieuwe manier van betalen voor je reis. Het betalen met je mobiele telefoon wordt in de komende maanden voor de eerste duizenden klanten uitgerold in samenwerking met telecomproviders KPN en Vodafone. 


Deze zomer start ook het betalen met barcodes. Het idee daarbij is je voor het theater tickets besteld, je ook meteen het vervoer kan regelen. De eerste die ermee gaat testen is het Luxor Theater in Rotterdam. Maar er wordt ook nagedacht over bijvoorbeeld een partij als Transavia, waarbij je dan bij je vliegreis vanaf Rotterdam The Hague Airport meteen het vervoer vanaf het vliegveld kunt regelen. Later dit jaar start ook een pilot waarbij de eerste reizigers in de metro van de RET en de trams van de HTM kunnen betalen met hun bankpas.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS