Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Revalideren in de duinen bij Reinier de Graafziekenhuis

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 26 oktober 2017 17:34

Foto: -Reinier De-Graaf Ziekenhuis


Zwak ziek en misselijk en toch fietsen of lopen door de duinen? Of de alpen, of een of andere wereldstad? Het kan allemaal dankzij een vernuftig apparaat in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. Daarover schrijft onze mediapartner Omroep West.

Patiënten van het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft kunnen voortaan revalideren met het virtuele, interactieve programma Silverfit. Op een scherm voor hun loopband of hometrainer zien zij de route. Sneller fietsen om iemand in te halen zie je ook meteen terug. Dankzij het Innovatieplatform van het ziekenhuis kunnen zij kiezen uit 60 routes, van de duinen bij Scheveningen tot de bossen van Canada.

Mevrouw Vijftigschild uit Naaldwijk fietst vandaag virtueel naar Scheveningen. 'Dat is lang geleden dat ik daar ben geweest', zegt de 76-jarige hartpatiënt vanuit haar rolstoel. 'Het is goed voor de motivatie bij het dialyseren en revalideren', legt fysiotherapeut Roy van Leusden uit. 'Patiënten zijn vaak ziek en niet altijd even gemotiveerd om telkens te oefenen. Dit helpt enorm.'


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS