Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Rijkswaterstaat maakt brexit-parkeerplaats gereed

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 10 oktober 2019 08:02

Foto: Ed de Vries


Nu de brexit-datum van 31 oktober dichterbij komt, neemt Rijkswaterstaat opnieuw maatregelen om extra oponthoud van vrachtverkeer tot een minimum te beperken. Daarvoor worden parkeerlocaties ingericht en verkeersplannen gemaakt.

Zodra het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie treedt, gaan er nieuwe douaneformaliteiten gelden. Vrachtwagenchauffeurs die niet over de juiste papieren beschikken, kunnen in onze regio uitwijken naar een speciaal parkeerterrein op de Oranjeheuvel in Hoek van Holland (200 vrachtwagens) en het steunpunt van Rijkswaterstaat bij Coldenhove in Maasdijk (24 vrachtwagens). Ook elders in Nederland zijn er bufferparkeerlocaties ingericht. Die moeten lange files bij de grensovergang, zoals de veerboot naar Engeland, verminderen.

Het Britse Lagerhuis komt volgende week zaterdag bijeen voor een belangrijke stemming over de brexit. De ingelaste vergadering wordt gezien als een laatste kans om het geplande vertrek met een akkoord met de EU op 31 oktober nog te halen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS