Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Rodenburg bespeelt orgel in Italiaanse domkerk

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: zondag 23 juni 2019 09:45

Foto: Elena Tordi via Facebook


Burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland mocht vrijdagavond tijdens het Cittaslow-jaarcongres in de Italiaanse stad Orvieto het orgel bespelen in de plaatselijke domkerk. Dat deed hij voor alle bezoekers van het congres én de plaatselijke bevolking.

Van Rodenburg, vice-president van Cittaslow, is bekend dat hij geregeld het orgel bespeeld in bijvoorbeeld de Oude Kerk in Maasland. In een kathedraal als die van Orvieto had hij nog niet gedaan. "Het is een heel bijzonder orgel, heel groot ook met een fenomenale akoestiek", zei Rodenburg eerder tegen WOS Media. "Als je het laatste akkoord hebt gespeeld, hoor je het vijf seconden daarna nog galmen in de kerk. Dat maakt het ook wel ingewikkeld spelen natuurlijk."

Cittaslow - letterlijk langzame stad - is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren. Het gaat hierbij om gemeenten met minder dan 50.000 inwoners, waaronder ook Midden-Delfland. Cittaslow bestaat dit jaar twintig jaar.

Bron video: Luca Matias Verdecchia


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS