Archief
Elena Tordi via Facebook

Elena Tordi via Facebook

Rodenburg bespeelt orgel in Italiaanse domkerk

Burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland mocht vrijdagavond tijdens het Cittaslow-jaarcongres in de Italiaanse stad Orvieto het orgel bespelen in de plaatselijke domkerk. Dat deed hij voor alle bezoekers van het congres én de plaatselijke bevolking.

Van Rodenburg, vice-president van Cittaslow, is bekend dat hij geregeld het orgel bespeeld in bijvoorbeeld de Oude Kerk in Maasland. In een kathedraal als die van Orvieto had hij nog niet gedaan. "Het is een heel bijzonder orgel, heel groot ook met een fenomenale akoestiek", zei Rodenburg eerder tegen WOS Media. "Als je het laatste akkoord hebt gespeeld, hoor je het vijf seconden daarna nog galmen in de kerk. Dat maakt het ook wel ingewikkeld spelen natuurlijk."

Cittaslow - letterlijk langzame stad - is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren. Het gaat hierbij om gemeenten met minder dan 50.000 inwoners, waaronder ook Midden-Delfland. Cittaslow bestaat dit jaar twintig jaar.

Bron video: Luca Matias Verdecchia