Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Rodenburg: Corso Schipluiden naar vrijdag geen goede keus

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 28 augustus 2019 16:08

Foto: RIchard Vroom


Burgemeester Arnoud Rodenburg is allerminst blij met de nieuwe plannen voor het Varend Corso. Daarin wordt de traditionele doorkomst door Schipluiden en Den Hoorn op de zondagmiddag verplaatst naar de vrijdagnamiddag.

De afgelopen jaren konden mensen op zondagmiddag in Schipluiden naar het Corso kijken vanaf een tribune voor het gemeentehuis. Daarbij voorzag de burgemeester als speaker de boten van commentaar. Rodenburg noemt die zondag 'oergezellig'. Dat nu geschoven wordt met de dagen, om zo op zaterdag Den Haag aan te kunnen doen noemt hij 'geen goede keus'.

Westlanddag
Een andere verandering is de Westlanddag van zaterdag naar zondag. Op sociale media wordt door veel Westlanders met teleurstelling gereageerd. Ruim twee jaar geleden waren er gelijksoortige plannen, maar die werden na protest binnen een week teruggedraaid.

Het Varend Corso moet volgens voorzitter Rob Baan volgend jaar plaatsvinden op 2, 3, 4 en 5 juli.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS