Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Rodenburg op orgel tijdens congres in Italië

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 6 juni 2019 16:13


Arnoud Rodenburg heeft tijdens het Cittaslow-jaarcongres van 20 tot 23 juni in Orvieto een bijzondere taak. De burgemeester van Midden-Delfland mag dan in de Domkerk van de Italiaanse stad een orgelconcert verzorgen voor alle aanwezige burgemeesters én de inwoners van Orvieto.

Vorige week maandag was hij al even in de kerk, om samen met de organist het instrument te verkennen. "Het is een heel bijzonder orgel, heel groot ook met een fenomenale akoestiek", weet Rodenburg. "Als je het laatste akkoord hebt gespeeld, hoor je het vijf seconden daarna nog galmen in de kerk. Dat maakt het ook wel ingewikkeld spelen natuurlijk."

Rodenburg brengt de negende symfonie van Beethoven ten gehore, maar ook de Cittaslow hymne, een stuk van Bach en een bruiloftsmars. Repeteren doet hij in de Oude Kerk in Maasland. "Ik repeteer hier graag, zeker op zaterdag als de kerk dan open is. Mensen die dan komen binnenwandelen hebben de kans dat ze wat orgelmuziek horen."

Speciaal voor WOS Media liet Rodenburg alvast een stukje horen:


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS