Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Roep om snelle aanstelling leegstandsmakelaar

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 13 september 2018 22:16

Foto: Archief WOS Media


De ondernemersorganisatie MKB Westland wil dat de gemeente Westland op korte termijn een zogeheten leegstandsmakelaar aanstelt. Een tijdige start van de bestrijding van de leegstand in dorpscentra wordt van groot belang genoemd in de concurrentie met andere winkelgebieden. "De ontwikkeling in deze gebieden staat namelijk niet stil", aldus MKB Westland in een brief aan het college van B en W.

De organisatie wijst er op dat het tegengaan van leegstand een langdurig traject is en in de diverse dorpskernen aangepakt moet worden. Provincie Zuid-Holland heeft al aangegeven de helft van de kosten van een leegstandsmakelaar voor haar rekening te nemen. Aan B en W is nu gevraagd dat de gemeente Westland de andere helft voor haar rekening neemt.

Zo'n leegstandsmakelaar kan een jaar lang voor alle dorpscentra ingezet worden. Om ervoor te zorgen dat de bestrijding van de leegstand daarna wordt voorgezet, worden ambtenaren en de centramanager continu betrokken in het proces.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS