Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Rotonde 'Dijckerwaal': wethouder voorkomt dat Naaldwijkseweg zes weken dicht moet

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: donderdag 4 januari 2018 15:17


Bewoners van nieuwbouwwijk Dijckerwaal, op grens van 's-Gravenzande en Naaldwijk, moeten nog zeker vijf maanden wachten voordat de nieuwe ontsluitingsweg wordt opgeleverd. Die ontsluitingsweg, uitkomend op een nieuwe rotonde in de Naaldwijkseweg, zou eind maart/begin april af zijn, maar de oplevering is tot begin juni uitgesteld.

Reden is de afwijzing van de eerste versie van de planning van werkzaamheden door verkeerswethouder Bram Meijer van de gemeente Westland. In die planning werd uitgegaan van een zes weken durende afsluiting van de Naaldwijkseweg. Onacceptabel en echt te veel, vond Meijer.

De afsluiting van zes weken is nu teruggebracht naar acht dagen, maar dat heeft als consequentie dat de rotonde pas begin juni wordt opgeleverd

Ook de uitgelopen werkzaamheden aan de Galgeweg en de Galgebrug vorig jaar zijn schuldig aan het verschuiven van de opleverdatum. Het werk aan de Galgeweg zou in oktober afgerond zijn, maar dat werd december. Daardoor loopt het verleggen van kabels en leidingen bij de nieuwe rotonde ook vertraging op.

De tweede ontsluitingsweg van Dijckerwaal komt uit op een nieuwe rotonde in de Naaldwijkseweg bij de Heenweg. Vorig jaar werd al café De Pet afgebroken, om de nieuwe weg beter in te passen. Nu is de woonwijk alleen bereikbaar via bedrijventerrein Teylingen.

Weekafsluiting
Het werk aan de nieuwe rotonde wordt gefaseerd uitgevoerd. Het verkeer wordt via een bypass langs het werk geleid. Aan het einde van het project wordt de Naaldwijkseweg dus acht dagen afgesloten.

Die afsluiting loopt van grofweg de bocht bij de Texaco tot de eerste bushalte, gerekend vanaf de nieuwe rotonde. Later deze maand worden omwonenden en omliggende ondernemers op een informatiebijeenkomst bijgepraat.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS