Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Rotterdam: extra veld bij Hookers/HVC'10 niet noodzakelijk

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 10 oktober 2018 11:45

Foto: Google Maps 3


Het college van B en W van Rotterdam blijft bij het standpunt dat rugbyclub The Hookers en voetbalvereniging HVC'10 vanaf de zomer van 2019 een veld moeten gaan delen. De clubs en de gebiedscommissie in Hoek van Holland willen dat er voor dat doel een extra veld op sportpark De Rondgang wordt aangelegd, maar B en W laten in antwoord op schriftelijke vragen van CDA, VVD en PvdA weten dit 'vanuit capaciteitsoogpunt' niet noodzakelijk te achten.

The Hookers beschikt nu over één wedstrijdveld dat zeer intensief wordt gebruikt. Het ledental bij de vereniging is stijgende en daardoor wordt te veel gebruik gemaakt van het veld. Waar op een gemiddeld veld per jaar zo'n 400 uur gespeeld wordt, is het veld van The Hookers bijna 800 uur in gebruik. Daardoor neemt de kwaliteit van het gras gedurende het seizoen snel af.

HVC'10 beschikt over vier velden, die volgens voorzitter Arjen van der Lugt ook al intensief worden gebruikt. Volgens oorspronkelijke tekeningen van sportpark De Rondgang is het mogelijk om een extra veld aan te leggen door één van de huidige velden van HVC'10 eerst te draaien.

Kunstgras
Voormalig sportwethouder Visser zag dat echter niet zitten en gaf al in december vorig jaar aan dat één van de vier velden van HVC'10 moet worden omgezet naar kunstgras. Dat veld moet dan gedeeld worden door beide verenigingen. Het nieuwe college van B en W houdt hieraan vast.

"Het college ziet in deze optie een mogelijkheid om de bestaande ruimte intensiever en flexibeler te gebruiken. De aanleg van een extra veld is niet in lijn met het vastgestelde sportbeleid. Bovendien dient er een grote kap van bomen (ongeveer 860 m2, red) voor plaats te vinden."

Het college is het niet eens met de uitspraak van Van der Lugt, die stelt dat de velden al intensief worden gebruikt. "Wij zien voldoende voorbeelden van verenigingen met meer leden/teams die met minder velden uit de voeten kunnen van HVC'10. Zelfs bij verenigingen die net als HVC'10 hun teams alleen op zaterdag competitie laten spelen."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
greve
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS