Archief
Signbiblio

Signbiblio

Rotterdam heroverweegt huiscontainerbeleid Hoek van Holland

De gemeente Rotterdam denkt nog eens goed na over de plannen om grijze bakken te verwijderen in een aantal straten in Hoek van Holland. Er klinkt behoorlijk wat protest vanuit het dorp. Inmiddels hebben bijna 200 Hoekenezen een petitie ondertekend waarin wordt opgeroepen om de grijze bakken te behouden.

Bij diverse inwoners moet de restafval-bak binnenkort uit de tuin, zodat er plaats kan worden gemaakt voor een groene gft-bak. Maar dat betekent wel dat men voortaan voor restafval gebruik moet maken van wijkcontainers. En dat is een aantal (oudere) Hoekenezen een doorn in het oog, omdat ze dan verder moeten lopen met soms zware zakken.

Nu heeft de gemeente dus besloten om voor een aantal straten en wijken een heroverweging te maken. De straten die niet direct aan een weg liggen, worden bijvoorbeeld opnieuw bekeken. Maar ook de Paardenbuurt krijgt alsnog een huiscontainer en de wijk rondom het Gemma Frisiuspad gaat mee in heroverweging.

Voor sommige straten is een derde container (naast een gft-bak en een papierbak) geen optie en daar worden dan extra wijkcontainers geplaatst, zodat bewoners geen 200 tot 300 meter hoeft te lopen voor een wijkcontainer.