Archief
Google Maps 2

Google Maps 2

Rotterdam: HVC'10 en Hookers delen vanaf 2019 veld

Voetbalclub HVC'10 en de buren van rugbyclub The Hookers aan de Rondgang in Hoek van Holland moeten vanaf de zomer van 2019 een veld delen. Dat hebben de twee verenigingen onlangs te horen gekregen van wethouder Visser van Rotterdam, die vasthoudt aan zijn eerdere besluit, maar het wel met een jaar uitstelt.

Het besluit leidt tot onvrede bij zowel HVC'10 als The Hookers. Aanvankelijk zouden de plannen deze zomer al doorgang vinden. Daarnaast zagen beide verenigingen liever dat er een extra veld - exclusief voor de rugbyclub - wordt aangelegd. Dit zou volgens de originele tekeningen voor de inrichting van het sportpark mogelijk moeten zijn.

The Hookers beschikt momenteel over één wedstrijdveld, dat zeer intensief wordt gebruikt. Daardoor neemt de kwaliteit van het gras gedurende het seizoen snel af. De club vraagt al jaren om een extra veld, maar kreeg pas afgelopen december reactie uit Rotterdam: het vierde veld van HVC'10 wordt omgebouwd tot 'combinatieveld', voor beide clubs. De voetbalvereniging ziet dit echter niet zitten, omdat de vier velden op dit moment al zeer intensief worden gebruikt.

De twee verenigingen gaan de komende periode verder in overleg over hoe nu verder.

Categorieen:
Hoek van Holland Sport