Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Rotterdam onderzoekt kansen voor aardgasvrij Hoek van Holland

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: dinsdag 21 januari 2020 10:02

Foto: Signbiblio


De gemeente Rotterdam start met een verkenning om te kijken of in Hoek van Holland voor 2030 met een aardgasvrije gebiedsaanpak kan worden gestart. Die verkenning gaat gebeuren in twaalf Rotterdamse wijken. In 2021 wordt bepaald welke wijken als eerst van het gas af gaan; in 2050 moet heel Nederland van het gas af zijn.

Bij de selectie van de gebieden is onder meer gekeken naar zogeheten collectieve warmteoplossing (bijvoorbeeld stadsverwarming), de staat van het gasnet en de nabijheid van duurzame bronnen. Behalve naar technische zaken, wordt ook gekeken naar de sociale kant. Zo wordt tijdens de verkenning onder meer inkomen en motivatie in de wijk onderzocht. Ook kunnen inwoners tijdens de verkenning aangeven wat zij belangrijk vinden. Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS