Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Rotterdam peilt veiligheidsgevoel Hoekenezen

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: dinsdag 12 maart 2019 15:01

Foto: Fred van der Ende


Sommige inwoners van Hoek van Holland die vijftien jaar of ouder zijn kunnen binnenkort een enquête op de mat verwachten. Gemeente Rotterdam stuurt vragenlijsten aan ruim 30.000 Rotterdammers om te peilen hoe veilig zij zich voelen en hoe prettig zij wonen. Dit gebeurt in twee fases: in het voorjaar en in de zomer.

Elke twee jaar gaat er een enquête rond die wijkprofielen schetst. In zo'n profiel is gelijk te zien hoe een wijk scoort op gebied van sociaal, fysiek en veilig. Inwoners worden onder andere ondervraagd over diefstal, leefomgeving, voorzieningen en openbare ruimte. 

Inwoners die worden geselecteerd kunnen ervoor kiezen om de vragenlijst online of fysiek toegestuurd te krijgen. De resultaten van het onderzoek zijn begin 2020 bekend.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS