Archief

Rouw bij dierenhoek, brand waarschijnlijk aangestoken

De brand bij dierenhoek 't Sparretje in Maassluis is vermoedelijk aangestoken. De beheerder heeft daarom aangifte gedaan bij de politie. "Ik ben heel boos, onze beesten kunnen zich niet verdedigen."

Het gebouw met daarin de keuken en opslag gaat in de nacht van zaterdag op zondag grotendeels in vlammen op. Huiskat Smokey, volgens bezoekers en vrijwilligers een van de meest geliefde dieren, komt om het leven.

Drie dagen na de brand pakken vrijwilligers de draad weer op. De grote schoonmaak is begonnen en vanuit alle hoeken van het land worden materialen ingevlogen die na de brand verwoest zijn. Door de rookwolken kan een voorraad hooi en stro niet aan de dieren gevoerd worden. Boeren uit Midden-Delfland hebben inmiddels een nieuwe lading gebracht.

"Alle hulp doet ons zo ontzettend veel", vertelt beheerder Ingrid Herman. Toch is er nog behoefte aan spullen die door de brand verloren zijn gegaan, zoals een bladblazer, een bezemwagen en een hogedrukspuit. Ook aan boormachines en slijptolletjes is behoefte.

Dinsdag zijn burgemeester Edo Haan en een wethouder van Maassluis bij de dierenhoek geweest. Zij hebben toegezegd te helpen bij een nieuwe start. Wie ook wil helpen, kan het beste een bericht op Facebook achterlaten. Overdag zijn er vrijwilligers aanwezig.