Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Roze ouderensalons voortaan in De Terwebloem

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: vrijdag 11 oktober 2019 14:41

Foto: WOS


Zorgaanbieder Pieter van Foreest, gemeente Westland en gemeente Delft blazen nieuw leven in de roze ouderensalons. Dit ontmoetingsmoment voor LHBTI-ouderen werd voorheen in De Opmaat in Monster gehouden, maar vanaf volgende maand is er in woonzorgcentrum De Terwebloem in Poeldijk een plekje voor de zogenoemde roze ouderen. Bewoners van De Terwebloem werden vrijdag officieel uitgenodigd tijdens de viering van coming-outdag.

De roze ouderen salon is een ontmoetingsplaats voor roze ouderen (55+). Naast gesprekken worden er ook activiteiten georganiseerd zoals schilderen en theaterbezoeken. Maar niet alleen roze ouderen zijn welkom, iedereen die het gesprek aan wil gaan is welkom. De bijeenkomsten in Poeldijk zijn elke tweede vrijdag van de maand. De eerste is op 8 november van 15.00 tot 18.00 uur. Daarnaast wordt er elke laatste vrijdag van de maand een salon gehouden in Delfshove in Delft.

Volgens Roel Kappetijn van Pieter van Foreest is het niet duidelijk of er LHBTI'ers in De Terwebloem wonen. Wel zijn er veel sympathisanten die vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. "Toch is het nog een taboe. Als je in een verzorgingstehuis terecht komt en alle ogen zijn op je gericht heb je niet altijd zin om weer je verhaal te doen, net als in de rest van je leven. Dan ga je weer terug de kast in."

Elk jaar staat 11 oktober in het teken van uit de kast komen als LHBTI'er. Dit jaar was er extra aandacht voor senioren die tot de doelgroep behoren, zogenoemde roze ouderen. Bewoners van De Terwebloem werden daarom verwelkomd met koffie en een roze koek en de regenboogvlag werd aan het gebouw opgehangen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS