Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ruim 3,5 ton subsidie voor Naaldwijkse Vlietwoning

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 19 juni 2019 14:33


Goed nieuws voor de stichting achter De Vlietwoning in Naaldwijk. De provincie Zuid-Holland keert in totaal 357.591 euro aan subsidie uit voor het herstel en de herbestemming ervan. De oudste boerderij van Westland, gelegen aan de Burgemeester Elsenweg, werd in mei 2009 grotendeels verwoest door een brand.

Het duurde daarna jaren voordat eindelijk een begin werd gemaakt met de restauratie. Eerst de stal, daarna de woning. De stal is in 2016 opgeleverd, maar het woonhuis is nog steeds niet af. Al tien jaar hangt er een zeil om het bouwwerk. Met het geld kan eindelijk werk worden gemaakt van de restauratie.

De toenmalige architect liet eerder aan WOS Media weten in juni of juli te willen beginnen met de restauratiewerkzaamheden. Hij hoopt de boerderij in het najaar wind- en waterdicht te hebben. Begin volgend jaar moet het werk af zijn. Het zou voor bewoonster Gré Ruigrok het einde betekenen van jarenlange onzekerheid.

Uiteindelijk moet de boerderij uit 1436 weer geld opleveren. Daarvoor is een exploitatieplan gemaakt. De stichting wil tentoonstellingen organiseren, scholen uitnodigen voor rondleidingen, fungeren als pleisterplaats voor fiets en wandelaars en de boerderij verhuren aan zelfstandigen als een fysiotherapeut.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS