Archief
11strandentocht

11strandentocht

Ruim 93.000 euro bij elkaar gewandeld tijdens 11strandentocht

1.111 lopers hebben zaterdag meegedaan aan de tweede editie van de 11strandentocht. Met deze wandel- en hardlooptocht, die tussen Hoek van Holland en Bloemendaal werd afgelegd, werd ruim 93.000 euro opgehaald voor de Hartstichting. Dat schrijft mediapartner Omroep West.

Onder zonnige omstandigheden kozen de deelnemers uit verschillende afstanden: 11, 20, 40 of 60 kilometer. Ruim 220 mensen liepen de grootste afstand: een tocht van 60 km langs elf stranden. Deelnemers mochten kiezen of ze wilden starten in Bloemendaal, Noordwijk of Scheveningen. De andere stempelposten waren op de stranden van Zandvoort, Katwijk, Wassenaar, Den Haag Zuiderstrand, Kijkduin, Ter Heijde en 's-Gravenzande.

'Het was een groot succes', zegt David Verschoor van de Hartstichting. 'Vorig jaar moesten de 1.111 helden nog door wind en regen de tocht afleggen, dit jaar waren de weersomstandigheden gelukkig een stuk beter. De deelnemers hebben alles op alles gezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Hartstichting.'