Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ruim vijftig tips over vermissing Jaïr in Monster

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 21 augustus 2019 11:47


De recherche uit Den Haag heeft in de afgelopen maand meer dan vijftig tips gekregen over de vermissing van Jaïr Soares. Het 7-jarig jongetje verdween in augustus 1995 spoorloos vanaf het strand van Monster. Of er bruikbare informatie tussen zit, moet nog worden onderzocht, meldt mediapartner Omroep West.

Dat er een kwart eeuw na de verdwijning van Jaïr nog zoveel tips binnen komen, is opvallend. "Ondanks het feit dat deze zaak al 24 jaar oud is, blijven mensen nog steeds meedenken. Daar zijn we ook heel dankbaar voor", zegt Leo Simais, coördinator van het coldcaseteam.

Volgens hem worden de tips uitgebreid nagelopen en vergeleken met het oude dossier. Het is dus nog de vraag of dat iets zal opleveren. "Maar het is het proberen waard. We voelen ons als politie richting de familie en nabestaanden verplicht om alles te proberen wat in onze macht zit."

Team West en Opsporing Verzocht
Aan de verdwijningszaak werd vorige maand ruim aandacht besteed in Team West en Opsporing Verzocht. Dat leverde binnen één dag zestien tips op. De zaak is in januari ook op de jaarlijkse coldcasekalender gezet, die wordt uitgedeeld in verschillende Nederlandse gevangenissen.

Jaïr Soares was op vrijdag 4 augustus 1995 samen met zijn vader, moeder en één jaar oudere broer, een vriendin van zijn ouders en haar dochtertje op het Monsterse strand. Nadat hij patat had gegeten bij de toenmalige Beachclub Molenslag verdween hij plotseling tijdens het spelen. De politie gaat uit van een misdrijf.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS