Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Rust lijkt wedergekeerd bij zwembad Dol-fijn in Maassluis

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 31 oktober 2017 22:39

Foto: Beveiliging voor de deur


De rust bij zwembad Dol-fijn in Maassluis lijkt weer terug na een paar rumoerige dagen, waarbij dreigementen hebben geleid tot beveiliging van het zwembad. Dat blijkt uit de beantwoording op vragen van de ChristenUnie tijdens het actualiteitenhalfuurtje in de gemeenteraad door burgemeester Haan.

De dreigementen volgden op het Twitterbericht van Geert Wilders waarin de politicus stelde dat het Maassluise zwembad 'sharia-zwemmen' zou aanbieden. Wilders wees op een aankondiging op de website, die met name was gericht op allochtone vrouwen die willen leren zwemmen. De directeur van het zwembad stelde later dat juist alle vrouwen van de zwemlessen gebruik kunnen maken.


ChristenUnie-raadslid Oosterman wilde weten of het mogelijk was om Wilders aan te spreken op zijn Twitterbericht. Burgemeester Haan vindt dat dit beter aan het publiek kan worden overgelaten. Ze vroeg ook of duidelijk is wie de bedreigers zijn, maar duidelijker dan 'de daders komen uit verschillende hoeken' werd het niet.

De dames die gebruik maken van het zwemuurtje in het Dol-fijn zijn overigens gewoon gaan zwemmen afgelopen week, zo liet de burgemeester weten. Wel was er voor de zekerheid nog politiebewaking aanwezig. Ook met het personeel gaat het goed.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
DON Feestweek
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS