Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Rust lijkt weer terug te keren in Burgemeesterswijk

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: maandag 26 september 2016 19:46

Foto: Edo Haan de burgemeester van Maassluis


De rust lijkt langzaamaan weer terug te keren in de Burgemeesterswijk in Maassluis. Dat bevestigt burgemeester Edo Haan. Hij is blij dat het noodbevel lijkt te werken en is ook zeer te spreken over het initiatief dat is genomen door bezoekers van de Ibrahim Moskee om de buurt in de gaten te houden.

In de afgelopen weken was het vooral rond de weekenden erg onrustig in het vernieuwde gedeelte van de wijk. Overlast gevende jeugd was hier debet aan. Ze vernielden speeltoestellen in het Vrijheidspark, gooiden stenen door de ruiten van een basisschool en van drie woningen, vernielden auto's en intimideerden wijkbewoners.

Solidariteit

Afgelopen zaterdag- op zondagnacht leek het nog even fout te gaan. Een groep van zo'n dertig inwoners van de Molenwijk wilden hun solidariteit met de geplaagde buurtbewoners van de Burgemeesterswijk tonen, maar dat liep uit op een confrontatie voor het sportcentrum. Het bleef dankzij de politie beperkt tot een klap aan een van de 'Molenwijkers'.

Diezelfde politie was overigens vrijdag te laat, vindt ook Haan. "Dan is er dus een ander incident of meerdere incidenten buiten onze stad en daar geeft men dan de voorrang aan en daar was ik niet gelukkig mee." In het vervolg denkt Haan wel dat het beter gaat.

Hoe verder?
Dinsdagavond verloopt het noodbevel, hoe moet het nu verder? "Ik wil voorstellen om het noodbevel om te zetten in een noodverordening, zegt Haan. "Zo kunnen we het iets afschalen. Maar we blijven de vinger aan de pols houden en voorlopig is er extra inzet van politie."

Of de 'ellende' voorkomen had kunnen worden, zoals moskeebestuurder Ismael El Hadioui stelt, durft Haan niet te zeggen. Hij wil niet te veel terugkijken op het verleden, maar zich vooral bezighouden met de toekomst van de Burgemeesterswijk.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS