Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ruzie tussen eigenaren over sluiting kinderdagopvang Wateringen

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 16 oktober 2019 17:30

Foto: Dennis van Schie


Dat kinderdagopvang 't Molentje in Wateringen de deuren sinds begin oktober heeft gesloten, lijkt vooral te maken te hebben met een een fikse ruzie tussen de twee eigenaresses en een tekort aan personeel. Dat blijkt uit een inventarisatie- en belronde van de WOS.

Per brief is aan ouders medegedeeld dat de crèche per oktober de deuren sluit omdat er te weinig personeel is om de veiligheid te kunnen garanderen. En dat terwijl het kinderdagverblijf vorig jaar nog aan alle eisen voldeed, zo valt te lezen in een inspectierapport van GGD Haaglanden.

Over een ding zijn de twee eigenaressen het met elkaar eens: "Van een onveilige situatie is nooit sprake geweest", zegt Tatjana Latenko. Haar compagnon Olga Smirnova vindt dat ook. Maar om een onveilige situatie te voorkomen, was sluiting noodzakelijk, licht Smirnova toe.

Latenko is het daar absoluut niet mee eens. Ze staat niet achter de sluiting van 't Molentje. "Ik was twee maanden ziek. Zonder mijn medeweten is het besluit genomen om 't Molentje te sluiten." Smirnova ontkent dat het besluit zonder haar is genomen. "We zijn allebei eigenaar, dus moeten we altijd alle besluiten samen nemen."

Concurrentie
Smirnova is ook de eigenaresse van de concurrerende Wateringse kinderdagopvang 't Blocky. Latenko vermoedt dat Smirnova 't Molentje heeft gesloten om zo zelf meer personeel en kinderen naar zich toe te trekken. Maar Smirnova ontkent dat: "De kinderen zijn vooral naar Okidoki (ander kinderdagverblijf, red.) gegaan."

Ze vervolgt: "Wat zij fantaseert over de situatie, dat kan ik niet verantwoorden." Latenko baalt van de gang van zaken: "Ik was niet degene die die domme brief heeft geschreven." Ze voelt zich machteloos: "Ik sta met de rug tegen de muur." Maar Smirnova blijft erbij dat het een verstandig besluit is geweest.

De situatie tussen de twee eigenaren is niet uniek. Het botert al lange tijd niet tussen hen, zo heeft de redactie van de WOS uitgezocht. De twee stonden al een aantal maal tegenover elkaar in de rechtbank voor diverse geschillen.

Hoe dit gaat aflopen is nog onduidelijk. Smirnova denkt dat de sluiting tijdelijk is en hoopt snel nieuw personeel te vinden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS