Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Samen dierbaren herdenken op lichtjesavond Maassluis

Door: Ismael de Bruijn

Gepubliceerd op: vrijdag 22 november 2019 12:32

Foto: Kaars


De lichtjesavond in Maassluis vindt dit jaar plaats op woensdag 11 december. Op deze avond kunnen Maassluizers hun dierbaren, die er niet meer zijn, samen herdenken.

Burgemeester Edo Haan opent de lichtjesavond om 19.30 uur in Crematorium De Dijk, aan de Hooge Zeedijk 100. Ook de wethouders Corine Bronsveld, Gerard van der Wees en Fred Voskamp zullen aanwezig zijn.

Na de herdenking in het crematorium krijgen bezoekers de gelegenheid om bij de graven van hun dierbaren een lichtje te plaatsen. Voor deze gelegenheid zijn de beide begraafplaatsen van Maassluis 's avonds open. Daarnaast wordt de zogenoemde 'herdenkingsboom' verlicht, om overledenen die verstrooid zijn of elders begraven liggen, te gedenken. Rond 21.30 uur wordt de avond afgesloten.

De gemeente zegt de avond te houden, 'omdat wij tijdens de donkere dagen de mensen van wie we afscheid hebben moeten nemen, nog meer dan normaal gesproken missen. Juist dan kan het een goed moment zijn om samen met anderen te gedenken.'

Bezoekers kunnen tijdens de lichtjesavond samen luisteren naar verhalen, gedichten en live muziek. Wie hieraan zelf een bijdrage wil leveren, kan dat voor 6 december aanstaande laten weten door te mailen naar begraafplaats@maassluis.nl of te bellen naar het nummer 06-52506044 of 06-14275867. De gemeente verzoekt iedereen die de avond wil bijwonen om zich van tevoren aan te melden via het genoemde mailadres of een van de telefoonnummers.  


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS