Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Samenwerking MBO Westland met Braziliaanse universiteit

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 6 november 2018 15:51

Foto: Rolf van Koppen


Het World Horti Center in Naaldwijk en de tuinbouwfaculteit van Universiteit Jaguariuna in Brazilië gaan een meerjarensamenwerking aan. De samenwerking heeft als doel om Braziliaanse en Nederlandse studenten internationaal op te leiden in de tuinbouw. Dat is deze week afgesproken tijdens een tuinbouwhandelsmissie van Braziliaanse regio Holambra naar Westland.

Dankzij deze samenwerking kunnen studenten van MBO Westland stagelopen in de tuinbouwregio van Brazilië, en vice versa voor studenten van het Braziliaanse FAAGROH in Westland.


De regio Holambra is een voormalige Nederlandse kolonie. Eind jaren '40 van de vorige eeuw kocht de Nederlandse regering een groot stuk grond aan in Brazilië. Daarna emigreerden veel tuinders daarheen. Regiogenoten kunnen Holambra overigens ook kennen van de sambaband uit die regio, die inmiddels al twee keer een bezoek aan Westland heeft gebracht.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Advertentie: Suzuki
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS