Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Schaakvereniging Maassluis benoemt Corry Vreeken tot erelid

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zaterdag 12 januari 2019 20:27

Foto: Schaakvereniging Maassluis


Corry Vreeken is bij het bereiken van de 90-jarige leeftijd benoemd tot erelid van de Schaakvereniging Maassluis. Zij kreeg de bijbehorende oorkonde zaterdagmiddag uitgereikt tijdens een receptie in wijkgebouw De Flat, de thuishaven van de schaakclub.

Vreeken is geboren als Corry Bouwman in het Noord-Hollandse Enkhuizen. Als fervent spelletjesmens raakte zij in de ban van het schaken en werd lid van een club in Alkmaar. Daar leerde zij ook haar latere echtgenoot Piet Vreeken kennen. 

In de periode 1960-1970 werd Corry vijf keer kampioen van Nederland bij de dames. In 1968 is zij benoemd tot internationaal meester en in 1987 ontving zij een hoge onderscheiding van de wereldschaakbond voor haar betekenis voor deze sport. Zij werd uitgeroepen tot Honorary Woman Grandmaster. Vreeken is de enige vrouw in de schaakwereld die deze titel heeft. In 1991 kwam daar de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau bij.

Toen het echtpaar Vreeken via Rotterdam en Vlaardingen uiteindelijk in Maassluis ging wonen, werd zij actief lid van de Schaakvereniging Maassluis (SVM). Tot op hoge leeftijd stond zij haar mannetje. Als 84-jarige werd Vreeken in 2013 zelfs nog clubkampioen van SVM. In die periode waren tegenstanders tijdens competitiewedstrijden in de regio Rotterdam nog steeds bang voor haar prestatieniveau.

Ook In 2013 is de Corry Vreeken Stichting opgericht, met als belangrijkste doel de bevordering van de schaaksport onder jongeren. Tal van prominenten uit de regionale en nationale schaakwereld zijn zaterdagmiddag naar Maassluis gekomen om 'hun' Corry te eren. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS