Archief

Schade na brand in schaatsmuseum

De brand in het schaatsmuseum aan de Burgemeester Elsenweg in Naaldwijk heeft veel schade veroorzaakt.

De brand woedde vooral in het opslaggedeelte van het museum en breidde zich voornamelijk via het dak uit, maar de brandweer kon voorkomen dat het gehele dak werd aangetast Beschadiging van een deel van de collectie was niet meer te voorkomen.

Het bestuur is woensdagmorgen bijeen geweest om te praten over de situatie en hoe verder te gaan. Op dit moment is nog niet duidelijk of het museum kan terugkeren in het monumentale pand. De vrijwilligers zijn de gehele dag bezig met het schoonmaken en bergen van de museumstukken.

De exacte oorzaak van de brand is nog bekend. Men vermoedt dat het onweer de nacht ervoor de oorzaak zou kunnen zijn. Brand hoeft niet direct na blikseminslag te ontstaan. De mogelijkheid bestaat dat er iets is gaan smeulen dat langzaam is gaan uitgroeien tot brand, aldus penningmeester Henk Zwinkels.

Het museum is in november 2004 na veel werk van verschillende vrijwilligers geopend en huisvest vanaf die tijd verschillende schaats materialen van onder andere de overleden Jan Verbeek.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen