Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Schieten met originele mitrailleur uit de oorlog

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: vrijdag 28 juni 2019 08:47


Liefhebbers van authentiek oorlogstuig kunnen dit weekend hun hart ophalen in Hoek van Holland. Bij het Atlantikwall museum wordt zondag een schietdemonstratie gegeven met een originele Tsjechische ZB-26 mitrailleur.

De Duitsers hadden tijdens de bezetting van Tsjecho-Slowakije heel wat wapens buitgemaakt. Dit wapen werd onder licentie ook in Engeland gemaakt, dus zowel Engeland als Duitsland hadden tijdens de Tweede Wereldoorlog een bijna identiek wapen in bezit.

Tijdens de demonstratie wordt met de originele Tsjechische variant geschoten. De Duitsers doopten dit wapen om tot MG 26 (t). De mitrailleur zal diverse salvo's afvuren.

De schietdemonstratie is onderdeel van de excursie 'Nordmole 1943'. Bezoekers bekijken dan een aantal bunkers in de Hoekse duinen en zij ervaren hoe Duitse soldaten tijdens de oorlog leefden. Meer informatie vind je op de website van het Atlantikwall museum.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS