Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Schilderijenveiling voor kinderen op Bali

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: woensdag 6 november 2019 17:03

Foto: WOS


Maar liefst 73 schilderijen zijn aangeleverd voor de tentoonstelling van Marjolijn Ploeg in Maassluis. Vanaf zaterdag zijn de schilderijen van verschillende kunstenaars te zien in de historische scheepswerf Zorg en Vlijt aan de P. J. Troelstrastraat. De werken worden eind deze maand geveild. De opbrengst daarvan gaan naar het kinderrevalidatiecentrum Teratai Dharma Centre op Bali, Indonesië.

Ploeg draagt dat al jaren een warm hart toe. "We gaan elk jaar naar dat centrum en dan zien we hoe de kinderen vooruit gaan, dat is heel mooi." In het centrum revalideren kinderen met een lichamelijke beperking na bijvoorbeeld een operatie. Ook biedt het fysiotherapie aan.

Het revalidatiecentrum wordt niet door de Indonesische overheid gesubsidieerd, waardoor het afhankelijk is van donaties. Ook mensen die geen schilderij willen kopen, kunnen tijdens de tentoonstelling geld doneren. "Op tafel staat een spaarvarken en elke euro is welkom", laat Ploeg weten.

Wie de tentoonstelling bezoekt kan overigens ook een kijkje nemen bij de renovatie van historische trekschuit 'Den Eerste Snik'. Dat gebeurt in hetzelfde gebouw.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS