Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Schipluidens initiatief voor 'boerderijvakantie' voor meervoudig gehandicapten

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 11 juni 2019 21:51

Foto: Google Streetview


Een aantal jonge ondernemers wil op het terrein van een oude boerderij aan de Abtswoude 50a in Schipluiden gastenverblijven realiseren voor kinderen met een meervoudige handicap. De locatie moet dan dienen als vakantieverblijf, waar kinderen in contact komen met boerderijdieren. Een voltallige commissie van de gemeenteraad reageerde dinsdagavond positief op het plan.

De boerderij is na het overlijden van de oude eigenaar al geruime tijd niet meer in gebruik. Daarom willen de initiatiefnemers het perceel nieuw leven geven.

Hun plan is om de meeste gebouwen te slopen. De woning blijft wel behouden, net als een deel van een van de schuren. Achter op het terrein wordt een nieuw bijgebouw met gastenverblijf opgericht. Hierin kunnen zes personen (waaronder twee begeleiders) vakantie vieren waarbij ze in contact zijn met dieren en het boerderijleven.

Het plan gaat nu als hamerstuk naar de gemeenteraadsvergadering van 25 juni. Daarna wordt het zes weken ter inzage gelegd. Tegen het (vorige) ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS