Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Schipluidense wint met voorstelling Entreeprijs 2019

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: dinsdag 13 augustus 2019 10:06

Foto: Jeffrey Boekestijn


De Schipluidense Marlies Ruigrok heeft met haar voorstelling Azul de Entreeprijs voor beste afstudeervoorstelling van Fontys Hogeschool van de Kunsten en Theaterfestival Boulevard gewonnen. Zondag heeft ze de prijs op het theaterfestival in Den Bosch in ontvangst genomen.

Jaarlijks worden er twee Entreeprijzen uitgereikt aan twee van de circa tien afstudeerders van de hogeschool. Er zijn twee categorieën: de prijs voor beste uitvoerende kunstenaar en beste kunstvakdocent. De Schipluidense won de prijs voor beste kunstenaar en Monika Kowalewska was de beste docerend theatermaker met haar voorstelling Dichtbij Matki. Beide afstudeerders krijgen begeleiding om hun voorstelling door te ontwikkelen.

In Azul "neemt Marlies je mee in haar poging om het diepste te durven voelen." Dit doet zij onder andere met verschillende soorten muziek, waarbij ze zelf zingt.

Overigens is de Schipluidense niet het enige muzikale talent in haar familie, haar broer Boudewijn is zanger. Vorig jaar trad hij op met het prestisgieuze Royal Liverpool Philharmonic Orchestra. Hij is ook betrokken geweest bij de voorstelling van zijn zus, als arrangeur.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS