Archief
WOS Media

WOS Media

Scholen houden proef met 'groenere' klaslokalen

De lokalen van vijf Westlandse scholen zagen er op de maandagochtend na de zomervakantie opeens een stuk groener uit. Er staat nu een grote kast met planten in de klas. Het moet leiden tot een positief effect op de concentratie, leerprestaties en gezondheid van zowel leerlingen als leerkrachten.

De planten staan bij de De Diamant en Montessorischool in Naaldwijk, de Pieter van der Plasschool in Wateringen, de Openbare Daltonschool in Poeldijk en De Achtsprong in De Lier en maken deel uit van het project Plant in de klas. De proef loopt tot aan de herfstvakantie. Het doel is om ervaring op te doen met de plaatsing van planten in Westlandse scholen, waardoor de lucht wordt gezuiverd.

De komende maanden wordt gekeken welke oplossingen het beste passen bij welke scholen, wat het effect is op de kinderen in de klassen en hoe de ouders en leerkrachten hier tegenaan kijken. Onderzocht wordt ook hoe een zo breed mogelijk draagvlak bij alle betrokken partijen kan worden gecreƫerd en hoe de planten in de klas kunnen worden gefinancierd.